Алпин очекуваат борба за петто место до самиот крај

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

Директорот на Алпин, Марцин Будковски, смета дека битката за 5то место во шампионатот на конструктори ќе оди до самиот крај.

Францускиот тим моментално го зазема последното место во првата петорка во поредокот, пред Алфа Таури и Астон Мартин со 12, односно 43 поени предност. На само шест трки до крајот, сите три тимови најверојатно ќе ги заземат позициите со пониски бодови и во најдобар случај тие имаат добри шанси да останат таму.

Сепак, Будковски не е целосно уверен и смета дека битката ќе трае до самиот крај на сезоната.

Ова е тесна борба за 5то место во шампионатот за конструктори од почетокот на сезоната и освоивме прилично големи бодови на неколку трки.

Имавме пристојна бодовна предност во однос на Турција, но знаевме дека е далеку од удобно.

Сега се намали и ќе треба да продолжиме со константно постигнување на секоја трка и да ја искористиме секоја можност за поголеми поени кога ќе се укаже можност, додека внимателно ги следиме нашите конкуренти.

Тоа несомнено ќе оди до крај, но ние имаме добар моментум и уживаме во предизвикот.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема