Алфа Ромео не сакале нови возачи

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Техничкиот директор на Алфа Ромео, Иан Мончу, изјави дека тимот го задржал истиот состав на возачи за 2021 година за да избегне дополнителен предизвик.

Кими Раиконен и Антонио Џовинаци се подготвуваат да го тестираат новиот болид во нивната трета сезона заедно како возачи, а Роберт Кубица исто така останува како резервен возач и главен тестер во екипата.

Местата на Раиконен и Џовинаци не беа секогаш безбедни минатата сезона затоа што Мик Шумахер и Калум Илот од Академијата за возачи на Ферари беа поврзани со седиште во Алфа Ромео, но на крајот составот остана непроменет за 2021 година.

И во сезона кога се пренесени големи делови од шасијата во 2020 година и предсезонското тестирање е скратено на три дена, Мончу со задоволство го избегна тој дополнителен предизвик за работа со нов возач.

Клучен елемент е тоа што од самиот почеток, со сигурност знаете што сакаат вашите возачи а што не.

Болидот за 2021 година е многу сличен со ланскиот и знаејќи што сакаат Кими и Антонио можевме да се фокусираме на отстранување на тоа што не го сакаа. Да имавме целосно нов возач, можеби со целосно нов стил на возење ќе ни претставуваше дополнителен предизвик, особено во сезона со исклучително ограничено време на тестирање.

Стабилноста на возачите дефинитивно им помага на нашите инженери да се фокусираат на тоа да им дадат алатки за да бидат сигурни во возачот и да извлечат најмногу од болидот.

Со толку драстично скратено распоредот за тестирање, Мончу предвидува тешки три дена во Бахреин, но очекува тимовите да се насочат кон разбирање на новите гуми за 2021 година.

Тестирањето во Бахреин ќе биде бурно и Очекувам секој тим да направи што е можно повеќе километража во обид да ги заврши нивните планови.

Еден од клучните елементи на тестирање ќе бидат новите гуми, кои минатата година можевме да ги тестираме во неколку наврати, така што ќе треба да се работи многу на ова поле. Секако, имаме само три дена, оваа година така што очекувам дека ќе има повеќе километри поминати во однос на минатите тестови.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема