- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Алфа Ромео размислува за влез во Формула Е

Алфа Ромео размислува да стане дел од електричната Формула Е тркачка серија, најави The Race, а сестринскиот бренд Масерати, исто така размислува во таа насока.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Алфа Ромео и Масерати седел од Fiat Chrysler Automobiles, групација која неодамна има огромна техничка соработка со француска PSA Groups, каде дел се Пежо и Строен.

Во моментов Алфа Ромео го ревидир своето партнерство со швајцарски Заубер, а согласно договорот, нивната соработка престанува на крајот од оваа сезона.

Скорешното пристигнувањен а Главниот извршен директор на Пежо во Алфа Ромео, Жан Филип Императо, ги започна шпекулациите околу влез во Формула 1 поради фактот што се знае оти Императо е силен поддржувач на електричната тркачка серија.

барање а поддршка од компанијата со 200 милиони евра за моторспорт програм е лудило, а моторспортот е мртов доколку не се електрифицира – изјави неодамна императо.

Крајниот рок за пијавување за следната Формула Е сезона која ќе се вози со 3та генерација болиди е до Март, така што доколку се пропушти, италијанците ќе требда  чекаа до сезона 2023/24 за да почнат да се тркаат.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

НАЈНОВО

РЕЗУЛТАТИ

популарно