Астон Мартин одеднаш задоволни со правилата на ФИА

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Тимскиот шеф на тимот на Астон Мартин, Отмар Шафнауер, вели дека неговиот тим во моментов е прилично задоволен од тоа како ФИА се справи со промените на аеродинамичките правила за 2021 година откако го доведе во прашање процесот минатиот викенд на Имола.

Минатата сабота, Шафнауер крена бура во падокот кога тој јавно се сомневаше во намерата на раководното тело на Формула 1 за измените на правилата од оваа година, што влијаеја на дизајните на Мерцедес и Астон Мартин со висока накосеност.

Шефот на Астон не само што се сомневаше во законитоста на процесот, Шафнауер исто така сугерираше дека треба да се размисли за промена на правилото во сезоната со цел да се внесе поголема еднаквост на гридот.

Мислам дека оваа година ќе треба да ги смениме правилата, затоа што следната година ова не важи. Мислам дека тоа е вистинската работа.

Како тим мора да работиме напорно за да се обидеме да вратиме се што можеме, но во исто време треба да разговараме со ФИА за да видиме дали може нешто да се направи за се да биде малку поправедно – се жалеше отмар од имола.

Очигледно тие дискусии се одржаа со ФИА во Неделата и го оставија Шафнауер задоволен од она што го слушна.

Имавме неколку состаноци со ФИА И мислам дека во овој момент сме прилично задоволни што се следните точни чекори.

Мислам, сè уште разговараме, Само се обидуваме да откриеме кои беа сите чекори, знаете, за да се осигураме дека е направено правилно и правично.

Значи, тоа е причината за дискусијата.

Шафнауер не ги образложи деталите за дискусиите со ФИА или што раководното тело му изјавило за да ги ублажи неговите проблеми.

Сè уште разговараме со ФИА. Ќе можам да одговорам на тоа прашање веројатно за три, четири дена.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема