Витмарш: Хонда нема да влијае на договорот со Мерцедес за патничките автомобили

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Астон Мартин потпиша договор за снабдување со мотори со јапонска Хонда, а партнерство би почнало од 2026 година, но тоа нема да влијае врз бизнисот со Мерцедес за автомобилите. 

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Мерцедес има 9,7% акции од британскиот производител познат по тајниот агент Џејмс Бонд. Но Формула 1 тимот е одвоен од бизнисот од автомобили иако сепак конзорциумот на Лоренс Строл е најголем акционер. 

Астон Мартин Лагонда е јавна компанија и меѓу акционерите се и Мерцедес кој ги снабдува моторите за автомобилите, а Така и ќе остане.

Ние сме фокусирани на тркањето и затоа ја избравме Хонда. Сакаме да победуваме во Формула 1 со Хонда и Астон Мартин Лагонда ќе продолжи да си ја развива сопствената стратегија – додаде Витмарш, главниот извршен директор на групацијата.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ф1 промоции 2023

популарни вести

НАЈНОВИ ВЕСТИ