Берни прогнозира: Васур ќе успее во Ферари

Берни Еклстон очекува новиот тимски шеф на Ферари, Фредерик Васур, да биде успешен во раководењето на Скудерија.

Французинот направи трансфер од Алфа Ромро односно Заубер во Маранело во текот на зимата, откако претходно шефовското место празно го остави Матиа Биното.

во ферари ви треба некој кој работи без емоции, некој кој носи јасни одлуки и не е под влијание на фантастичната, но во исто време и премногу опасната атмосфера во маранело – објасни еклстон за германски Sport1.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ