Ботас ја објаснува контраверзната радио порака

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Победникот на првата трка од сезоната побрза да ја објасни својата контроверзна порака која се однесувала на неговите критичари од минатата сезона.

Откако неговиот инженер му честиташе преку радиото за време на славеничкиот круг, финецот одговори:

на тој на кого се однесува, е** се.

Веројатно дека по очајната сезона која мина без ниту една победа зад неговото име, фрустрациите се насочени кон неговите критичари Ботас го појасни коментсрот кој спонтано го дал, а бил насочен кон оние “кои знаат кои се“.

спонтано искочи од мене, сакав само да им честитам, толку, искрено, не мислев, не планирав, ништо посебно. јасно е дека има многу луѓе кои ме поддржуваат и тоа го ценам многу.

секогаш има подеми и падови и во такви моменти може да видите кои навистина ве поддржува многу лесно. дури и во текот на тешките мигови и негативни моменти, тоа е слабост на оние кои ме критикуваа.

Запрашан да одговори дали ланските критики биле нефер кон него, тој одговори:

не можам да кажам дали биле фер или не затоа што сите може да зборуваат што сакаат. до оние на кои пораката се однесуваше, може понекогаш да погледат во огледало и да размислат зошто го кажуваат тоа, мене не ми е лошо.

ќе биде долга листа да кажам кои се тие, за жал, така е. сигурен сум дека ќе се препознаат – заврши ботас.

НАЈНОВО

Биното искрен: Политиката е наша слаба страна

Шефот на Ферари, Матиа Биното, призна дека една од главните слабости кои неговиот тим мора да ја подобри во инднина е менаџирање на политиката...
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

популарно

Бахреин: Ферари се самоуништи и му подари победа на Мерцедес

Со многу среќа, со премногу среќа, Мерцедес стигнаа до нова 1-2 победа, втора за нив годинава на втората трка од календарот, а најзаслужни за...