Браун најавува многу нови луѓе во Мекларен

Главниот извршен директорн на Мекларен, откри дека тимот ќе почне да носи многу нов персонал од своите редови кои ќе ги зема од конкурентите од средината на гридот, но и од водечките екипи.

“Портокаловите“ имаат тежок почеток на сезоната, а ите поени ги освоија на хаотичното Австралиско Гранд При. Перформансите на дебитантот Оскар Пиастри се задоволувачки, Ландо Норис е на висина на задачата, но болидот е тој кој разочарува.

Екипата наскоро ќе го добие својот нов и најсовремен воздушен тунел откако долги години ги користеше објектите на Тојота во Келн.

ќе донесеме некои интересни нови луѓе и тоа ќе го објавиме многу скоро. имаме одлична екипа, но ни треба дополнитеелн персонал за нови и свежи идеи. нов персонал донесовме, уште ќе следува до крајот на годината до кога ќе ја имаме целата организација поставено како што сакаме, заедно со инфраструктура и возачи – потврди американскиот шеф на екипата.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ