Верстапен: Предноста не е голема како во Бахреин

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Актуелниот и двокртен првак, Макс Верстапен, смета дека доминацијата на неговиот Ред Бул каква што беше во Бахреин, нема да ја има на претсојното Саудиско Гранд При.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Иако холанѓанецот победи на двете петочни тренинг сесии на Џеда, објасни дека ритамот на долги серии покажал дека гридот е многу поблиску викендов. За тоа, Макс смета дека е виновна самата патека односно карактеристиките на истата и фактот што асфалтот не е толку агресивен како оној на Шакир.

имавме позитивен ден, но сепак има некои работи кои можеме подобро. поблиску сме едни до други, но тоа може да се должи и на менаџирањето на гумите. никој се чини дека не притиска силно во моментов на патека која бара мала потисна сила, така што мислам дека времињата реално се многу блиску. дефинитивно не е како во бахреин – посочи верстапен.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ф1 промоции 2023

популарни вести

НАЈНОВИ ВЕСТИ