Вилијамс заминува од Португалија со лош рекорд

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Формула 1 тимот од Гроув, Вилијамс, ја напушта Португалија со лош рекорд, односно  30 последователни трки без поени. 

Тимот се надеваше на поени по 11та стартна позиција на Џорџ Расел, но поради карактеистиките и перформансите болидот, не успеаа да ја конвертираат во топ 10 завршница. По трката зборуваше Дејв Робсон кој е одговорен за перформанси на болидот. 

Има многу работа да се заврши, Но мислам дека сме во вистинска насока. Мило ми е што ги потврдивме перформансите од Имола.

Мислевме дека сме блиску до Алпин, но по надградбите сме далеку. Сакаме да одиме во топ 10 во наредните недели, Но сепак сме подобри од пред 12 месеци. 

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема