Вилијамс инволвирани во голема тужба со поранешен вработен

Екипата со седиште во Гроув се соочува со комплицирана правна битка.

Вилијамс наводно е инволвиран во комплицирана правна битка со поранешен вработен кој покренува тужба од 100 милиони долари против екипата и сопствениците на Дорилтон Капитал.

Тајмс објави дека поранешната маркетинг директорка Клаудија Шварц поднела тужба против тимот за наводен обид да ѝ ја уништат репутацијата и да ја принудат да замине додека избегнуваат исплата на договорите.

Постои тврдење дека тимот открил информации до списание за наводна афера со поранешниот главен извршен директор Дарен Фулц, што Шварц го негираше.

Вилијамс, наводно, се спротивстави со сопствената тужба, вредна 6,9 милиони долари, при што Шварц беше обвинета дека го вклучила сопругот Аксел Лудвиг во шема според која таа им давала работа на добавувачи со кои имала лични врски, а тие му наплаќале драстично повеќе на тимот во период повеќе од една година.

Тимот наводно тврди дека Шварц започнал афера со Фулц со цел да помогне да се дозволат “неточни и превисоки фактури и несоодветни трошоци за кредитни картички“.

Џереми Фридман, адвокатот на Шварц, објави изјава во која се вели:

Оваа тужба ќе го извади на виделина она што ние го тврдиме дека се лажни јавни изјави дадени од Дорилтон и Вилијамс за Шварц и нејзината компанија за кои веруваме дека се направени во пресметан напор да се избегнат и договорните обврски и да изврши притисок врз Шварц да молчи и да не се брани.

Тие мислеа дека Шварц нема да возврати и да се брани себеси, нејзините компании и нејзиниот углед.

Таа ќе возврати.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ