Вилијамс ја откри победничката шара на Gulf

Новиот дизајн ќе се користи во Сингапур, Јапонија и Катар подоцна оваа година.

Вилијамс ја откри победничката шара на гласањето од страна на обожавателите кое беше со цел да се одлучи која од четирите шари на Gulf ќе се користи на три трки во Ф1 оваа година.

Екипата со седиште во Гроув се здружи со својот партнер за моторни масла за да им обезбеди на своите поддржувачи можност да изберат кој дизајн ќе биде користен за да му оддаде почит на наследството во моторспортот на Gulf.

Користејќи гласање на социјалните мрежи во стилот на светското првенство, во финалето беа пласирани шарите „похрабри од храбри“ и „наследство“, а првата оствари тесна победа со 51,9 проценти од гласовите.

Пред да биде прикажана на патеката на ГН на Сингапур, Јапонија и Катар подоцна оваа година, фановите ќе можат да ја погледнат на штандот на Вилијамс на Фестивалот на брзина во Гудвуд овој викенд.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ