Вилнев смета дека Ботас му помогнал на Хамилтон да се подобри лани

Жак Вилнев смета дека Валтери Ботас заслужува да биде сметан за еден од најдобрите Формула 1 возачи на гридот во моментов.

Никогаш недокажаниот Жак Вилнев, смета дека Ботас всушност помогнал Луис Хамилтон да го извади максимумот од себе лани.

претходно луис беше во одлична форма 2-3 трки, но во 2019 година тој стигна на ново ниво. делумно тоа се должи на фактот што ботас беше многу поагресивен и не му дозволни нити за момент да се одмори, покажувајќи дека е многу брз возач и дека нема лесно да биде победен.

многумина сметаат дека ботас не го заслужува местото во мерцедес затоа што заостанува зад луис, но всушност тој е многу подобар од многу други возачи, а луис е легенда – изјави вилнев за Auto Plus.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

НАЈНОВО

Вилнев смета дека Ботас му помогнал на Хамилтон да се подобри лани

Жак Вилнев смета дека Валтери Ботас заслужува да биде сметан за еден од најдобрите Формула 1 возачи на гридот во моментов. Никогаш недокажаниот Жак Вилнев,...

популарно

🎥 Алфа Таури ја запалија Хондата

По неколку екипи и новоименуваниот тим на Торо Росо, односно сега Скудерија Алфа Таури доби можност да го запали моторот на Хонда, РА620Х, за...