Грац именуваше плоштад по Јохен Риндт

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

Австрискиот град Грац именуваше плоштад по починатиот Јохен Риндт, Формула 1 легенда која доби сопствено место во родниот град.

Прославата по повод инаогурацијата беше во присуство на неговото семејство и пријателите, вклучително и Нина Риндт, ќерка му Натача, Сер Џеки Стјуард, Берни Еклстон, Жан Тод и неговиот сограѓанин доктор Хелмут Марко.

Комеморативната церемонија требаше да се одржи во 2020 година, 50 години по трагичната смрт на Јохем на Италијанското Гранд При во 1970 година, но поради пандемијата беше одлижена.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема