ДРС системот на Ред Бул е неверојатно ефикасен

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Една од најголемите предности на РБ19 болидот на Ред Бул оваа година е нивниот систем за намалување на отпорот односно ДРС.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Луис Хамилтон од Мерцедес се пожали дека Макс Верстапен го минал на Џеда како да не постои, како да стоел во место.

Болидот од Милтон Кинс е импресивен на правците, но аналитичарите сметаат дека ефикасноста на нивниот ДРС систем за претекнување е далеку поголема одошто било што кај конкуренијата.

луис е во прави. вели дека никогаш не видел некој болид толку многу да се забрза со користење дрс и не разбира како е тоа можно – потврди тед кравиц за британски ѕку.

Ферари годинава се мачат повеќе на правците, а требаше да биде сосема обратно.

во нечист воздух, ситуацијата е полоша од лани. веројатно поради зголемување на потисната сила со новото правило за подот, но сега болидот се однесува многу слично со претходната генерација болиди и тешко е да се следи – вели саинз.

во нечист воздух, зад друг болид, имаме огромен проблем да се следиме – потврди норис.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ф1 промоции 2023

популарни вести

НАЈНОВИ ВЕСТИ