ДТМ е прва голема европска серија која ќе почне со трки

Американски Наскар од минатата недела се трка, а најсилниот Индикар ќе стартува на почеток на Јуни, но тркањето во Европа сеуште не е почнато, а слично на фудбалот и во моторспортот Германија ќе биде прва која ќе го сркши мразот.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

По само четири денови тест на германски Нирбургринг ДТМ сезоната ќе почне на 8 Јуни, но прво ќе треба да бидат задоволени сите услови кои ги пропишува Владата на земјата.

Марсел Мохаупт, Претседател на ДТМ, во својата изјава ги откри насоките за тестирањето кои се строги како за било кој друг настан.

ќе воведеме превенција на било какви инфекции за сиот персонал кој е вклучен а тоа ќе знаи строги правила на дистанцирање, ограничување на посетителите како и строге регулација на хигиентата.

Во Март серијата за прв пат објави провизорен календар во кој 11 и 12 Јуни беа “безицирани“ како датуми за отворање на сезоната, а првата трка е предвидено да биде на Норисринг, а официјалниот и целосен календар следува наскоро.

НАЈНОВО

Рокит му должи 10 милиони фунти на Вилијамс

Откако минатата недела беше објавено дека соработката помеѓу Вилијамс и нивниот главен спонзор, Рокит, прекува веднаш, тимот потврди дека нивните обврски кон спонзорот биле...

популарно

Ферари со 20 “коњи“ повеќе во Австрија

Ферари цели да покаже посилен мотор уште на првата трка на Ред Бул Ринг во Австрија каде италијанците ќе донесат мотор со 20 коњски...