Еклстон: Хорнер треба да е шеф на Формула 1

Доколку Берни Еклстон останел на чело на Формула 1, би сакал да биде наследен од Кристијан Хорнер, моменталниот тимски шеф на Ред бул Рејсинг. 

Господин Е го напушти спортот откако беше отпуштен од Либерти Медиа во 2017 година, стана почесен претседател, а потоа го загуби и таа почесна титула. 

Стефано никогаш не ги знаел работите иако работеше за Ферари. Не знаеше што се случува зад сцената. Јас не сум бил нечиј учител и не сакав да бидам – вели берни.

Еклстон, кој патем е близок со Хорнер, верува дека тој би бил негов наследник. 

Доколку бирав, денеска би рекол дека тоа ќе биде Кристијан бидејќи слуша многу и ги средува проблемите. 

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ