Екслтон се сомнева дека Андрети ќе го купи Заубер

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

Се посилни се шпекулациите дека Мајкл Андрети ќе го купи главниот удел во Заубер Груп и на тој начин ќе стане сопственик на Алфа ромео Формула 1 тимот. 

Повеќе шефови на тимови ги коментираа гласините за продажбата, додека Гунтер Стаинер се соочува со фактот да го загуби статусот на единствен американски тим на гридот. 

Зборував со Мајкл неколку пати, но одамна. Не знам што ќе прави. Во  моторспортот во Америка сите знаат се за секој и не навлегуваат во детали. 

Берни Еклстон предупреди дека има сомнеж околу купувањето на тимот од страна на Андрети, кој веќе има неколку тркачки екипи. 

Се сомневам дека ќе имаме договор со Андрети. Швајцарија не е идеална локација за Формула 1 тим. Британците не сакаат да одат таму зошто не можат брзо да заминат. 

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема