Марко: Казната ќе ни наштети

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ривалите брзо ќе почне да го стигнуваат Ред Бул во текот на сезоната е мислењето на доктор Хелмут Марко, советникот за моторспорт на екипата од Милтон Кинс.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Пред сезоната беше јасно дека Ред Бул имаат предност пред Ферари, Мерцедес и новиот тим во топ 4 Астон Мартин.

Сега елеминиравме некои слабости додека Ферари сеуште се бори со трошењето на гумите.

Но, поради казната за надминатиот буџет која носи намалување на времето поминато во воздушен тунел, се чини дека цената ќе се плати од страна на Ред Бул.

Загубеното време ни е мотивација. Моравме да се оптимизираме и Знаеме какви санкции ни нанесоа. Но, во моментов се справуваме.

Секако во текот на сезоната ќе снемаме време во тунел и ќе ја загубиме предноста. Важно е дека имаме поени во моментов.

Марко предупредува дека тврдењето на Волф и Расел не е сериозно за победа на Ред Бул на секоја трка.

Тоа беа зборови на Расел во фрустрација. Секоја патека е различна и асфалтот е различен и игра голема улога, Но имаме доволно за победа на трка. Во Бахреин беше лесно и тоа е фантастично.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ф1 промоции 2023

популарни вести

НАЈНОВИ ВЕСТИ