Каталонската Влада одобри продолжување на тркта во Барселона

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

Барселона е чекор поблиску до обезбедување на иднина на Шпанското Гранд При на автодромот крај градот.

Минатиот месец Формула 1 го откри календарот за 2022 година на кој датумот на трката во Каталонија беше предмет на договор.

Шпанските медиуми на чело со реномираниот El Mundo Deportivo пренесоа дека локалната Влада на Каталонија одобрила продолжување на договорите за Формула 1 и МотоГП трки со 2026 година.

Пртпаролот Патрициа Плаха потврди дека договорите кои треба да се потпишат и да важат од 2022 до 2026 година претставуваат транзициони кон одржлив моел за регионот во иднина. Според неа, договорите ќе бидат поврзани со обновување инфраструктурата, адаптирање на нови вредности и принципи во однос на мобилноста.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема