Киалами цели да се врати во Ф1 во 2023

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

Од Јужноафриканскиот автодром кој порано беше домаќин на Формула 1 трки, Киалами, најавија дека имаат план и цел да се вратат во календарот до 2023 година.

Иако календарот е веќе полн и има 22-23 настни годишно, Главниот извршен директор на спортот, Стефано Доменикали, најави дека сака трка на “црниот континент“.

анализиравме и споредувавме неколку патеки, а најразумен избор за нас останува киалами, патека која има голема историја и може многу брзо да се подготви за настан – најави италијанецот.

Внукот на поранешниот Формула 1 првак, Џоди Шектер, ја предводи групата која притиска Гранд При да се врати во државата.

последниве години имавме контакт со чејс кери и го пречекавме врвниот формула 1 менаџмент на нашата патека. разговаравме за можноста и формално да се вратиме во календарот, а цел е тоа да се направи од 2023 година – најави шектер.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема