КОТА ќе ги мазни нерамнините по жалбите од Ф1 и МотоГП

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Патеката на Америките ќе стави нов слој асфалт на патеката со цел да се поправат нерамнините кои беа гоем проблем на скорешните настани на автодромот во Остин.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Патеката е во функција од 2012 година и е дом на Гранд При Формула 1 трка и Гранд При настан во МотоГП. Окружувањето на патеката е мека и мочурлива почва која предизвикува пропаѓање на земјиштето, така што нерамнините и пропаѓањата на асфалтот се очекувани, особено по лошо време.

Во пресрет на овогодинешното издание на Формула 1 настанот беа направени мали поправки, а во текот на зимата ќе следува поголема реконструкција.

работиме со консултанти на ревидирање на дизајнот на асфалтот и дијганоза на деловите на кои треба да се постави нов асфалт. радарски и ласерски се проверува земјиштето со посебна опрема и софтвер со цел да се идентификуваат сите места каде што се потребни проверки.

потоа на кота ќе се работи на репарирање на делот од 2от до 10от свиок од патеката како и од 12та до 16та кривина како и да се засилата деловите околу вториот и 10от свиок.

дополнително, работиме со надворешни компании за да обезбедиме нов асфалт и база за истиот, така што и кога има поројни дождови да немаме проблеми од ваков вид – велат од американскиот автодром.

МотоГП се враќа на патеката како трка број 4 годинава на 10 Април, додека Формула 1 настанот ќе биде на 23 Октомври.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ф1 промоции 2023

популарни вести

НАЈНОВИ ВЕСТИ