Мазепин има проблем со виза за Америка

Двајца руски возачи имаат проблем со влез во Соединетит Американски Држави пред трката во Остин, Тексас. 

Ирина Сидоркова која вози во женската В серија во Остин беше одбиена за американска виза. 

Мојата сезона заврши затоа што Ме одбија за виза. Прво ме одбија за интервју во амбасадата во Оман, подоцна преку В серија и во моментов Формула 1 и еден конгресмен пробуваат да го решат проблемот – откри сидоркова.

Таа изјави дека за прв пат нема да може да се трка поради тоа што нема виза. 

Сакам да кажам дека сум русинка и горда сум на тоа. Ќе продолжам како и да е. 

Но, и единствениот возач од Русија на Формула 1 гридот, Никита Мазепин има слични проблеми. 

Би сакал да останам подолго, но гледам дека руските возачи имаат проблем со виза. Добив виза за Мексико, но мислам дека тоа не е баш најдобра опција. 

Дури и менаџерот на Алфа Ромео, Беат Зендер, кој патува во Америка од родната Швајцарија, има проблеми со виза. 

Ова беше најдолго мое патува, 38 часа и пристигнав ден подоцна. 

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ