Макс го модернизирал својот авион за да се трка додека лета

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Доктор Хелмут Марк ооткри дека проблемот кој Макс Верстапен го имаше за време на виртуелното 24 часа Ле Ман го инспирирало и мотивирало да игра уште повеќе компјутерски симулации.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Неговата амбиција да победи на вируелната трка која се одржува за време на зимската пауза не се оствари откако техничките проблеми со серверите ја уништија неговата желба. Тој се бореше за водство, но имаше проблеми со концекцијата до серверите, заостана и на крајот неговиот Редлајн тим се повлече.

Запрашан дали проблемите од виртуелната трка го натерале да се повлече од симулациите и да се фокусира само на реалната Формула 1, доктор Марко откри:

сосема спротивно. дури и својот приватен авион го моделираше за да може да вози симулации додека лета во иднина. тоа е добра работа затоа што му треба одвлекување од реалното тркање – посочи марко.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ф1 промоции 2023

популарни вести

НАЈНОВИ ВЕСТИ