Макс не сака Рикардо да го сетира болидот

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Даниел Рикардо се врати во Ред Бул каде ќе биде резервен и тест возач, но Макс Верстапен претпочита тој самиот да седне во симулаторот за да го сетира својот пакет.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Со ограниченото време кое возачите го имаат на патека за да го сетираат својот болид, симулаторот станува многу вредна и значајна алатка која ја имаат на располагање. Прескапите “играчки“ се толку напредни што се користат буквално за да се подготви пакетот за реалната трка

нашиот симулатор е еден од најдобрите во спортот. работата во симулатор е долга и напорна, но дефинитивно вреди.

и јас не сакам некој тест возач да одработува во симулаторот како во другите екипи, јас сакам сам да работам таму затоа што секој има свој стил на возење – посочи двократниот првак.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ф1 промоции 2023

популарни вести

НАЈНОВИ ВЕСТИ