Мафеи: Нема да ја продадеме Ф1 на саудијците

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Главниот извршен директор на Либерти Медиа, Грег Мафеи, изјави дека не планираат да го продадат спортот на Саудиска Арабија. 

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Претходно се зборуваше дека Формула 1 треба да се продаде на инвестицискиот фонд на Саудиска Арабија за неверојатни 20 милијарди долари. Шпекулациите се зголемија откако и Мохамед бен Сулајем изјами дека треба добро да се размисли за таквата понуда. 

Било кој потенцијален купувач мора добро да размисли при купување и да мисли за доброто на спортот. Наша цел е да размислиме каков удар ќе има тоа врз промотерите и зголемувањето на учеството и другите комерцијални трошоци – посочи мафеи.

Американецот сепак отфрли било какви гласини за продавање од страна на Либерти. 

Зошто би сакале да го продадеме и да платиме корпоративен данок? Мислам дека треба да се спречи понатамошна дискусија дека нашите пријатели од Саудиска Арабија ќе го купат спортот наредната недела или слично. 

СЛИЧНИ ВЕСТИ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ф1 промоции 2023

популарни вести

НАЈНОВИ ВЕСТИ