Мерцедес има добар шпион, тоа е Хамилтон

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Мерцедес има огромна предност во својот возач Луис Хамилрон затоа што тој има  брилијантна способност, а тоа е да ги воочи најмалите детали кои прават разлика. 

Тоа е мислењето на поранешниот инжинер на Мерцедес, Филип Брандил кој објаснува едно сценарио за седумкратниот шампион. Брандил работеше на болидот на Хамилтон до крајот на 2019 година и го нарече одличен шпион. 

Тој многу добро ги следи работите. На пример еднаш тој призна дека некој возач имал помалку кабли на себе и тоа може да ја намали тежината. Подоцна побара пократки кабли со помал конектор. Секој грам е важен – откри брандил.

Такви работи не се дискутираат во гаражите. На гридот се собриаат информациите и подоцна се споделуваат. Нико Хулкенберг изјави дека го приметил тоа во пресрет на првата трка во Бахреин. 

Тогаш се собираат информации. Разгледуваш болиди како да го направишт твојот болид побрз. 

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема