- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Мерцедес му нуди едногодишен договор на Хамилтон

Мерцедес ги демантираше гласните дека преговорите со Луис Хамилтон се запрени бидејќи шампионот бара прголемо зголемување на ионака астрономската плата. 

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

И покрај тоа што Луис Хамилтон сеуште е без договор, речиси e сигурно дека тие ќе продолжат да работат заедно и наредната година.  Според многуте гласини, преговорите запреле поради барањата на Хамилтон за поголема плата кои Даимлер ги одбиле. За Мерцедес гласините се глупост и не сакаат да ги коментираат. 

Според неименуван извор од Мерцедес за De Telegraf, тие му нудат на шампионот едногодишен договор. Екипата сака да ја задржи опцијата да го донесе Џорџ Расел како ефтина замена за Хамилтон веќе од 2022 година.

ТОј е на врвот и сака да остане таму и поради тоа Ние сигурно ќе продолжиме заедно. Причината зошто немаме потпишано е едноставна, Имавме приоритети и поради пандемијата не бевме сконцентрирани.

Тоа малку не одврати, но се оди по планот. Немаме посебна дата и не сакаме да вршиме притисок, но тоа ќе се случи – најави тото волф.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

НАЈНОВО

РЕЗУЛТАТИ

популарно