Норис: Не го возам болидот како што сакам

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ландо Норис призна дека не го вози својот Мекларен МЦЛ60 болид како што тој сака за да извади максимум, иако од тимот посочија дека не претерува во своите намери.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ландо немаше добри квалификации на Алберт Парк и ќе тргне од 13то место откако стигна само до средниот квалификациски сегмент, а не мина понатаму за три десетинки, колку што заостана зад Александер Албон, последниот кој мина во К1. Запрашан дли неговие грешки се поради болидот кој е тежок за возење или пак претерано се труди над можностите на пакетот, тој призна дека е комбинација од двете.

комбинација од двете. тешко е особено кога гридот е толку блиску и толку збиен. не сакам д асе помирам со 12то и 13то место, така што претерувам над можносите на болидот.

не го чувствувам ритамот кој сакам да го чувствувам и го немам знаењето за минување низ секоја кривина како што сакам, така што веројатно не возам на нивото на кое сакам. мцл60 е тежок болид за возење и лесно може да претерате со него.

кога тоа ќе се комбинира со фактот што сакам да извадам се и претерувам, тогаш грешам како денеска и поради тоа сум онаму каде што заслужувам да бидам – призна младиот британец.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ф1 промоции 2023

популарни вести

НАЈНОВИ ВЕСТИ