Перез и Ботас ќе стартуваат од боксот

Валтери Ботас и Серхио Перез ќе стартуваат од боксот на денешното Австралиско Гранд При откако направиј промени на своите болиди кои не се договолени во парк ферме услови.

Двајцата требаше да стартуваат од последниот ред по рзочарувачки квалификации, Валтери постави најбавно време, а Перез погреши и заглави во песокот.

Алфа Ромео направиле промени во суспензијата кај болидот на финецот, нешто што е направено под будното око на техничкиот делегат, Џо Бауер, но недозволено во парк ферме правилата.

Ред Бул ги искористија очајните квалификации на Чеко за да променат мотор и нови компоненти. Неговиот РБ19 доби свежа батерија за складирање на електричната енергија и контролна електроника, трегти за него, така што го минува дозволениот број. Тимот менувал без претходно известување до Бауер, таа што тоа повлекува старт од бокс.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ