Расел: Потребна ни е потисна сила

Џорџ Расел е задоволен од перформансите на Вилијамс во Канада каде заврши на 16та позиција.

Ова е негова прва посета на Канада и тој е задоволен од пакетот на Вилијамс иако сеуште се најбавен тим. Расел заврши пред Кевин Магнусен и се надева дека со повеќе потисна сила тој ќе биде уште побрз и поблиску до топ 10.

Болидот беше доста добар за возење и го извлеков максимумот. Треба да најдеме уште потисна сила и да се подобриме. Моите перформаси беа на задоволително ниво.

Неговиот колега Роберт Кубица повторно имаше тежок викенд. Тој признава дека на болидот му недостасува грип.

Нема магија. Вчера беше тешко, денес е потешко. Немав грип со цел резервоар и на вакви временски околности. Не можев да форсирам.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ