Расел се надева на дожд

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

Џорџ Расел посакува прогнозата за дожд во Сабота да се оствари со цел да се зачини Француското Гранд При.

Возачот на Вилијамс сеуште работи на своите први поени со тимот и посакува дожд за да се зголемат шансите за него за добар резултат. Екипата сеуште работи да се вклучи во борбата во средината од поредокот, а Џорџ најави дека главна цел на тимот е да бидат конкурентни во Недела.

треба да почекаме и да видиме ако ќе биде, но изгледа дека ќе врне во недела така што ќе биде интересно. нетрпеливо ја чекаме трката и се подготвуваме за неа. јасно е дека на квалификации сме посилни, но имаме проблем да ја пренесеме таа брзина во трката и на тоа сме фокусирани во моментов.

во к2 на квалификациите сме на секоја  трка од сезоната до сега, така што минимум се надеваме на 14то и 15то место.

за мене тренинг сесиите не беа многу добро затоа што нисани возеше наместо мене на првата сесија, но тоа и не е толкуважно затоа то се може да е случи во недела.

сакаме да бидеме во добра позиција за да искористиме се што ќе ни се укаже, сакаме да бидеме во к2 со фокус на неделната трка – објасни расел.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема