Розберг е против замена на Ботас и Расел

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

Иако признава дека би било многу интересно, Нико Розберг верува дека Тото ВОлф не треба да го замени Валтери Ботас со Џорџ Расел. 

Се повеќе се зборува за тоа дека Расел ќе го замени Ботас во Мерцедес или на крајот на сезоната или порано поради проблемите кои ги има финецот. Розберг верува дека Расел е голем талент, но не верува дека треба да се замени Ботас. 

Тоа е големо прашање во моментов. Од британска перспектива, добро е што има двајца толку талентирани млади возачи. Го имаме Ландо Норис и Џорџ Расел.

Расел секако е возач на Мерцдес, Секако Тото размислува за ова многу внимателно. Не е нешто што треба туку така да го направи. – смета првакот од 2016 година.

Розберг не го дели мислењето со многумина кои сакаат возачот на Вилијамс да добие достојна шанса. 

Од страна на фановите би било интересно да се направи промена со некој нов покрај Луис. Некој кој ќе му даде работа на Луис, Млад возач кој ќе го замени Луис како број 1 возач во идниот Мерцедес, Но би бил среќен да се направи промена за да биде поинтересно. 

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема