ПОЧЕТНА Ф1 ИНСАЈДЕР

Ф1 ИНСАЈДЕР

Што е ново во 2018 година? Од пневматиците, агрегатните единици, грид казните и протокол, безбедносно возило, тренинг и квалификациски сесии, поени, тестирање, стартна процедура и многу повеќе.

Безбедносно Возило и Прекин

0
Спортска Регулатива За одржување на безбедноста на натпреварувачите во текот на викендот, особено во случај на сериозен инцидент или лоши...

Тренинг и Квалификации

0
Спортска Регулатива На секоја трка сите возачи може да учествуваат во две петочни тренинг сесии со траење од час и...

Поени, Пласман и Должина на трка

0
Спортска Регулатива Формула 1 трките се скоро идентично долги, пресметани во правилата по најмалиот број на кругови потребен за да...

Шасија, Димензии и Кокпит

0
Техничка Регулатива Севкупната ширина на болидот, без пневматици, не смее да премине 2000 милиметри. Должината, висината и формата на болидот се...

Менувач

0
Спортска Регулатива Секој возач не смее да користи повеќе од 1 менувач на секој 6 последователни трки. Секоја непланирана промена на...

Тестирања

0
Спортска Регулатива На тимовите им е дозволено да учествуваат на ограничен број на тестови со тековните болиди во една календарска...

Стартна Процедура

0
Спортска Регулатива 30 минути пред почеток на формацискиот круг, се отвора излезот од боксовите и на болидите им е дозволено...

Инспекција и Мерење

0
Спортска Регулатива Тим составен од специјално назначени инспектори има моќ да ги провери болидите во било кој момент од еден...

Сопирачки

0
Техничка Регулатива Формула 1 болидите мора да користат еден систем за сопирање преку единечна педала за сопирање. Системот мора да биде...

Конструкција и Краш тестови

0
Техничка Регулатива Конструкцијата на Формула 1 болид и материјалите кои се користат се строго контролирани во правилникот за да се...
РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

НАЈНОВИ ВЕСТИ

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

ПАДОК КЛУБ

ФОРМУЛА Е

РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

МОТО ГП

ТЦР ЕВРОПА

РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

Ф1 ИНСАЈДЕР

КРУГFLIX