ПОЧЕТНА Ф1 ИНСАЈДЕР

Ф1 ИНСАЈДЕР

Што е ново во 2018 година? Од пневматиците, агрегатните единици, грид казните и протокол, безбедносно возило, тренинг и квалификациски сесии, поени, тестирање, стартна процедура и многу повеќе.

Што е ново во 2018?

0
По револуција на правилата во 2017 година, во која болидите станаа пошироки и побрзи, оваа сезона промените се релативно...

Конструкција и Краш тестови

0
Техничка Регулатива Конструкцијата на Формула 1 болид и материјалите кои се користат се строго контролирани во правилникот за да се...

Безбедносно Возило и Прекин

0
Спортска Регулатива За одржување на безбедноста на натпреварувачите во текот на викендот, особено во случај на сериозен инцидент или лоши...

Сопирачки

0
Техничка Регулатива Формула 1 болидите мора да користат еден систем за сопирање преку единечна педала за сопирање. Системот мора да биде...

Шасија, Димензии и Кокпит

0
Техничка Регулатива Севкупната ширина на болидот, без пневматици, не смее да премине 2000 милиметри. Должината, висината и формата на болидот се...

Поени, Пласман и Должина на трка

0
Спортска Регулатива Формула 1 трките се скоро идентично долги, пресметани во правилата по најмалиот број на кругови потребен за да...

DRS / ДРС

0
Спортска Регулатива Користењето на системот за помош при претекнување наречен ДРС (Drag Reduction System – DRS), кој го менува аголот...

Безбедносна Опрема

0
Техничка Регулатива Сите болиди мора да имаат вграден систем за гаснење на пожар кој се активира во кокпитот и во...

Стартна Процедура

0
Спортска Регулатива 30 минути пред почеток на формацискиот круг, се отвора излезот од боксовите и на болидите им е дозволено...

Тренинг и Квалификации

0
Спортска Регулатива На секоја трка сите возачи може да учествуваат во две петочни тренинг сесии со траење од час и...
РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

НАЈНОВИ ВЕСТИ

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

ПАДОК КЛУБ

ФОРМУЛА Е

РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

МОТО ГП

ТЦР ЕВРОПА

РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

Ф1 ИНСАЈДЕР

КРУГFLIX