ПОЧЕТНА Ф1 ИНСАЈДЕР

Ф1 ИНСАЈДЕР

Што е ново во 2018 година? Од пневматиците, агрегатните единици, грид казните и протокол, безбедносно возило, тренинг и квалификациски сесии, поени, тестирање, стартна процедура и многу повеќе.

Поени, Пласман и Должина на трка

0
Спортска Регулатива Формула 1 трките се скоро идентично долги, пресметани во правилата по најмалиот број на кругови потребен за да...

Стартна Процедура

0
Спортска Регулатива 30 минути пред почеток на формацискиот круг, се отвора излезот од боксовите и на болидите им е дозволено...

? Ф1 очекува неверојатни резултати со болидите во 2021

0
Формула 1 го откри првото видео од концептот на болидите за 2021 година во воздушен тунел, на што е...

Казни и Протокол за возачи

0
Спортска Регулатива Постојат строги правила насочени кон однесувањето на патеката и стјуардите имаат моќ да доделат различни казни кон возачот...

Безбедносна Опрема

0
Техничка Регулатива Сите болиди мора да имаат вграден систем за гаснење на пожар кој се активира во кокпитот и во...

Сопирачки

0
Техничка Регулатива Формула 1 болидите мора да користат еден систем за сопирање преку единечна педала за сопирање. Системот мора да биде...

Тестирања

0
Спортска Регулатива На тимовите им е дозволено да учествуваат на ограничен број на тестови со тековните болиди во една календарска...

Инспекција и Мерење

0
Спортска Регулатива Тим составен од специјално назначени инспектори има моќ да ги провери болидите во било кој момент од еден...

Пневматици и Тркала

0
Спортска Регулатива Пирели ги снабдува тимовите со 7 спецификации за сува површина, означени со различна боја на надворешната страна: хиперсофт...

DRS / ДРС

0
Спортска Регулатива Користењето на системот за помош при претекнување наречен ДРС (Drag Reduction System – DRS), кој го менува аголот...
РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

НАЈНОВИ ВЕСТИ

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

ПАДОК КЛУБ

ФОРМУЛА Е

РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

МОТО ГП

ТЦР ЕВРОПА

РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

Ф1 ИНСАЈДЕР

КРУГFLIX