Ферари задоволни од својот мотор

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

Ферари откријадека се многу задоволни со перформансите и податоците од својот нов мотор кој беше промовиран на минатите две трки.

Шарл Леклер беше прв возач кој го возеше моторот во Русија, а следната трка истиот го доби и Карлос Саинз. Поради тоа, двајцата тргнаа од задниот дел на гридот, но добро напредуваа и иама импресивни перформанси.

Главниот инженер во одделот на мотори на Ферари, Енрико Гуалтери, заклучи дека податоците недвосмислено покажале дека новиот мотор е многу подобар од неговиот претходник.

за сега сме многу среќни со повратните информации кои ги добиваме од патеката. напорно работевме и морам да ги пофалам сите кои бе вклучени во овој нов проект.

ја променивме технологијата, ја засиливме волтажата на која работи системот за складирање на енергијата и тоа двојно. секој дел од системот за повраток на енергијата е преработен за да одговара на новиот систем и да биде колку што може поефикасен.

складирањето на енергијата е многу променето, но зачувана е истата хемија како и претходната спецификација. електричните мотори мораше силно да бидат променети. моравме силно да работиме на редизајнирање на контролната електроника, така што новините и подобрувањата се многу.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема