Ферари му нуди 50 милиони долари на Хамилтон

Наголемо се зборува дека Луис Хамилтон ќе го напушти Мерцедес за неверојатни 50 милиони долари. 

Во моментов сеуште не се разговара за неговиот договор, а перформансите на Мерцедес се приближуваат до тие на Ред Бул и се очекува борба до крајот на сезоната. Најновите надградби тимот ги подготвуваше за трлата на Имола. но сега ќе ги донесат во Монако. 

Ферари подготвија понуда од 50 милиони долари по сезона за услугите на Хамилтон наредната година.  Според гласините, веќе се водат преговори меѓу Претседателот Џон Елкан од Ферари и Луис Хамилтон и се близу до потпишување. 

Но, има две сценарија за промена. Првата е Саинз да го напушти Ферари и Хамилтон да биде колега со Леклер, додека втората е Леклер да замине во Мерцедес  како замена за Хамилтон во Ферари. 

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ