Ферари си најде нов голем партнер за годинава

Откако компаниите Snapdragon и Velas поради проблемите со пазарот на крипто валути решија да ја прекинат соработката со Скудерија Ферари, американскиот софтверски гигант, Genesys ќе биде партнер на италијанците сезонава.

Паралелно со Формула 1 активностите, компанијата ќе ја финансира и хиперкар програмата во Маранело. 

Губењето на Snapdragon и Velas се цени дека ќе ги чини Ферари 55 милони евра годишно, така што тие се во потрага да ја пополнат таа празнина.

Новиот болид ќе биде претставен на Денот на вљубените, 14 Февруари, но локацијата сеуште не е позната.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ