- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Фетел: Моторот не е единствен голем проблем на Ферари

Матиа Биното откри дека овогодинешниот мотор на Ферари е за некои 50-тина коњски сили послаб од оној на Мерцедес, но исто така додаде и дека новиот агрегат кој веќе “на големо“ се тестира е многу ветувачки и ќе биде значителен напредок.

во однос на перформанси и моќ од моторот, вистина е дека загубивме перформанси споредено со лани.

во однос на болидот, напредувавме малку во однос на лани. лани нашиот болид беше многу ефикасен, имавме многу потиска сила без многу драг.

оваа година имаме уште повеќе потисна сила, но и повеќе драг, а тоа веќе ни прави проблеми – објасни фетел.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

НАЈНОВО

РЕЗУЛТАТИ

популарно