Финансиите на Ф1 продолжуваат да се подобруваат

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Формула 1 објави многу подобрени финансии за првиот квартал на 2021 година, како одраз на континуираното закрепнување на организацијата откако пандемијата на КОВИД-19 ги ​​избриша нивните приходи на почетокот на минатата сезона.

Првичните приходи пораснаа со само 17 милиони долари за Јануари до Март во 2020 година на 159 милиони долари за истиот период оваа година, додека вкупните приходи се зголемија од 39 милиони на 180 милиони долари.

Оперативната загуба од 137 милиони долари за првиот квартал минатата година беше претворена во загуба од 33 милиони американски долари за оваа година.

Бројките рефлектираат дека немаше одржани трки во првите три месеци од 2020 година, по откажувањето во последен момент на трката во Австралија, додека оваа година сезоната започна со Бахреин и придружните приходи.

Екипите исто така добија 44 милиони долари за првиот квартал оваа година, додека немаше плаќања во 2020 година. Покрај тоа, бројките се погодени затоа што Формула 1 ги рекласифицираше некои од своите приходи, со одредени елементи кои се префрлија во примарни приходи.

Вториот се состои од хонорари за хостирање на трки, спонзорства и она што Ф1 сега го нарекува медиумски права, а кое претходно беше познато како приход од радиодифузија.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема