Ф1 и Скај Спортс продолжуваат заедно до крајот на 2029

Формула 1 го продолжи ексклузивниот договор со Скај Спортс Ф1 за Велика Британија и Ирска кој сега е валиден до крајот на 2029 година.

Скај ги превзема Формула 1 правата за островот во 2012 година и актуелниот договор им истекува на крајот од 2024 година, но во Петок е потпишано продолжување на соработката до 2029 година. Филијалите Скај Германија и Скај Италија, имаат договори до крајот н а 2027 година, но ќе добијат поголем кесклузивитет.

Формула 2, Формула 3 и Порше Суперкуп ќе продолжат да се емитуваат на бртианската телевизија.

многу сме горди со долгорочното партнерство со скај и воодушевени сме што можеме да објавиме дека продолжуваме заедно до крајот на 2029 година, важна обврска за скај.

од почетокот на нашата соработка во 2012 година донесовме возбуда, емоции и драма во формула 1 на нашите традиционални фанови и донесовме разновидна публика.

формула 1 порасна во последните години и не можам да помислам на подобар партнер за продолжуање на соработката од експертите во скај. тие не само што носат врвен пренос и одлични снимки, но ја подобруваат и формула 1. возбудени сме на ова партнерство и на формула 1 иднината – посочи стефано доменикали, шефот на спортот.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ