Хамилтон ги поддржува актерите и сценаристите во нивниот штрајк

Актерите од големите холивудски филмови штрајкуваат од Јули, што влијаеше на многу продукции како резултат.

Луис Хамилтон ја понуди својата поддршка за актерите кои штрајкуваат во спорот околу платата и употребата на вештачка интелигенција во продукциите.

Неколку проекти од висок профил беа ставени во мирување откако Здружението на актерите на екранот-Американската федерација на телевизиски и радио уметници (САГ-АФТРА) стапи во штрајк за прв пат од 1980 година.

Филмовите и телевизиските серии веќе се забавуваат поради тоа што многу сценаристи штрајкуваат од Мај, а штрајкот на актерите кој започна во Јули влијаеше на завршувањето и промоцијата на уште неколку холивудски филмови.

Иако претстојното производство на филмот за Ф1 со Apple не е целосно засегнато, со снимањето неодамна на Унгарското ГП, тоа сепак влијаеше на распоредот.

За наша среќа, сè уште можеме да завршиме дел од снимањето со каскадерската екипа – изјави Хамилтон за медиумите.

Мислам дека за никого тоа не беше корисно, но стојам со актерите. Знам за што се борат и се надевам дека наскоро ќе дојдат до решение.

Хамилтон ја пофали поддршката што ја доби од Ф1 за продукцијата, што беше видено на два тркачки викенди досега оваа година под измислената гаража на 11от тим „APX GP“. Тој додаде:

Сите се чувствуваат неверојатно добредојдени и има одлична атмосфера во екипата за снимање, со актерите и режисерите, сите едноставно чувствуваат многу љубов и чувство на вклученост, што мислам дека беше одлично. Мислам дека беше добро прифатено.

Има толку многу луѓе кои работеа толку напорно за да го овозможат тоа, со голема помош од Стефано Доменикали на пример.

Ова никогаш порано не се случило во нашиот спорт. Огромно е. Значи, симнете капа на спортот и на оние што го водат, тие покажуваат дека сме прогресивни, одиме напред во нови насоки.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ