- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Хонда со подобрен агрегат за Ред Бул и АлфаТаури

Макс Верстапен и Александер Албон ќе имаат подобрен аеродинамичен пакет, како и нов мотор во Австрија со повеќе моќ, a истото важи и за возачите на АлфаТаури.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Хонда беа во можност да продолжат со развојот на моторот на почетокот на пандемијата, додека останатите тимови ја немаа таа можност. Подоцна и Хонда ја затвори својата фабрика, што пак им дозволи да продолжат со развојот на моторот. Поради разликата во мерките за справување со пандемијата во Европа и Азија во однос на фабриките, во Хонда имаа можност да продолжат со работа.

Бидејќи поголемиот дел од елементите во моторот ќе бидат “замрзнати“ за следната година, тоа може да биде критична предност за тимовите кои користат агрегат на Хонда. Дали останатите тимови ќе може да превземат нешто околу оваа ситуација, сеуште не е јасно. Изгледа дека нема да можат да сторат ништо бидејќи новата спецификација е веќе пренесена во Австрија.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

НАЈНОВО

Русија: Победа за Ботас по 10 секунди казна за Хамилтон

Валтери Ботас победи на Руското Гранд При и трет пат по ред завршува на подиум во Сочи откако неговиот колега, Луис Хамилтон, доби казна...

РЕЗУЛТАТИ

Русија: Победа за Ботас по 10 секунди казна за Хамилтон

Валтери Ботас победи на Руското Гранд При и трет пат по ред завршува на подиум во Сочи откако неговиот колега, Луис Хамилтон, доби казна...

популарно

Хамилтон под истрага, ќе ја задржи ли пол позицијата ?

Луис Хамилтон доминантно стигна до нова пол позиција на Руското Гранд При, но по крајот на сесијата беше повикан на сослушување кај стјуардите за...