Што е ново во 2018?

По револуција на правилата во 2017 година, во која болидите станаа пошироки и побрзи, оваа сезона промените се релативно малку во број. Но секако, тоа не значи дека не се важни, а некои од нив ќе бидат очигледни.

  1. Забрана за користење на Т-Крила и Перки над агрегатот
  2. Задолжителен ХАЛО систем за заштита на кокпитот
  3. Забрана на суспензија која може да ги промени аеродинамичните перформанси на болидот во текот на еден круг
  4. Возачите се ограничени на 3 агрегатни единици за цела сезона, наместо 4 како во 2017 година
  5. Грид казните се поедноставени кога станува збор за промени на агрегатните единици
  6. Зголемен е изборот на пневматици со компоненти за сува патека

НАЈНОВО

Хонда смета дека големи подобрувања ќе бидат тешки

Од Хонда веруваат дека значителни подобрувања во моќ ќе бидат тешко достапни во иднина поради моменталната фаза од развојот на моторот во Формула 1. Хонда...
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

популарно

Бахреин: Ферари се самоуништи и му подари победа на Мерцедес

Со многу среќа, со премногу среќа, Мерцедес стигнаа до нова 1-2 победа, втора за нив годинава на втората трка од календарот, а најзаслужни за...