Њуи: Болидите ќе беа ракети ако не беше ФИА

Славниот инженер на Ред Бул, Адриан Њуи, изјави дека правилата и прописите на ФИА се тука за да ја скротат силата и брзината на Формула 1 болидите. 

Мислам дека до сега ќе беа ракети да не беше фиа – посочи британецот. 

Легендарниот дизајнер кој зад себе има доста шампионски болиди изјави дека ФИА мора да внимава на безбедносните мерки.

Се е контролирано од правилата. Доколку нема правила, болидите ќе бидат безобразно брзи, Но безбедноста ќе биде загрозена и ќе биде голем проблем. 

Њуи зборуваше и за важната работа која ја вршат производителите на гумите. 

Мислам дека има ограничување за тоа колку потисна сила може да користиме врз основа на производителите на гуми. Гумите мора да го истрпат тој притисок. 

СЛИЧНИ ВЕСТИ

#сингапур

популарни вести

РЕЗУЛТАТИ 2023

НАЈНОВИ ВЕСТИ