🎥 Најава за документарецот на Вилнев и Пирони

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Продуцентите на новиот документарен филм “Villeneuve Pironi: Racing’s Untold Tragedy“ објавија официјално видео како најава за премиерата која ќе се случи на филмскиот фестивал во Гласгов следниот месец.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Документарецот ја раскажува приказната за големото пријателство помеѓу двајцата тогашни возачи на скудерија, канаѓанецот Жил Вилнев и французинот Дидие Пирони и како нивната близина донела прекршување тимски наредби на Големата награда на Сан Марино во 1982 година.

Исхот од трката е победа на Пирони и почеток на големи несогласувања не само помеѓу возачите, туку и помеѓу нивните семејство. Продукцијата е на Sky Studios и Noah Media Group film со поддршка од сопругата на Жил, Жоан, и нејзиниот син, поранешниот првак Жал Вилнев,

Во филмов свој придонес има и парнерката на Дидие, Гу, како и нејзинит двајца синови, Жил и Дирие, но и легенди како Алан Прост и Сер Џеки Стјуард.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Премиерата е закажан за 5 Март, а документарецот ќе биде достапен на Sky Documentaries од 19 истиот месец.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ф1 промоции 2023

популарни вести

НАЈНОВИ ВЕСТИ