- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

🎥 Рикардо го проба МЦЛ35М на Силверстон

Даниел Рикардо го замени Ландо Норис во Вторник попладне во Силверстоун и доби можност да го провози новиот MCL35M на Мекларен за време на користење на ден за снимање од страна на тимот на легендарната патека.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Возењето мораше да биде одработено по мократа патека затоа што беше неопходно да се изврши темелна систематска проверка на нивниот нов болид поради фактот што за прв пат го инсталираат агрегатот на Мерцедес.

Во Понеделникот на промоцијата Мекларен во Вокинг, Рикардо откри дека потпишал тригодишен договор со тимот што потврдува дека 31-годишникот е посветен на Мекларен и се надева дека ќе го достигне својот сон за освојување на шампионската титула.

Тоа е три години, па сигурно е доволно време да се продолжи ова. Очигледно, чувствувам дека доаѓам овде со еден куп динамика и Немаме кристална топка. Да го напуштам Ред Бул или да го напуштам Рено, очигледно е она што го чувствувам како добро.

Дали знам 100 проценти што ќе се случи? Не знам, но секако се чувствувам како Мекларен да ги направи вистинските работи особено последните неколку години за да се подготви за овие промени на правилата што доаѓаат во 2022 година.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

НАЈНОВО

РЕЗУЛТАТИ

популарно