🎥 Сударот на Фернандо и Пјер кој чинеше многу поени

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

најново

ПАДОК КЛУБ

Фернндо Алонсо имаше одлични квалификации и старт од 5то место, но надворешниот дел од првата кривина не беше среќно место за минување затоа што се изврте по контактот со Пјер Гасли од АлфаТаури.

Французинот доби казна од 5 секунди поради тој контакт и загуби барем една позиција поради тоа, а Фернандо не можеше до поени откако се врати како последен во трка.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -
- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПОПУЛАРНО

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

ПАДОК КЛУБ

повеќе на оваа тема