Nike не дава брендот не Верстапен да се вика “Max 1“

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Не е тајна дека веќе подолго време Макс Верстапен планира своја модна линија, но американски Nike нема намера да попушти во врска со името на истата.

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Холандски De Limburger тврди дека возачот сака неговата линија да се вика “Max 1“, нешто што на Nike не им се допаѓа поради близината со нивниот Air Max бренд. Официјалното тело за заштита на интелектуалната сопственост на Бенелукс потврди дека во тек е истрага и дека Nike има силен аргумент во своето барање.

облеката која е под анализа е делумно слична, а делумно и идентична. има физуална и фонетска сличност помеѓу знаците така што јавноста може да помисли дека се работи за некој нивни бренд.

СЛИЧНИ ВЕСТИ

- РЕКЛАМЕН ПРОСТОР -

Ф1 промоции 2023

популарни вести

НАЈНОВИ ВЕСТИ